Periode 7

Periode 7 ging van start, we kregen uitleg over hoe onze module eruit zou gaan zien. Dit was op dat moment nog best verwarrend. Eén ding was in ieder geval wel duidelijk, vrijheid zouden we veel gaan krijgen. Het moest deze periode echt uit jezelf komen.

Wel waren er een aantal dingen wel duidelijk, iedereen moest een playbook en een persoonlijk ontwikkeldocument maken. Dus zo begon ik deze periode aan mijn playbook.

Het playbook

Het idee van mijn playbook was om een fysiek werk te combineren met een digitaal werk. Dit heb ik gedaan in een boekwerk waar deze 2 samen zouden komen. Ik ben eerst een 6-tal fysieke beelden gaan maken die zouden dienen als achtergronden, deze werden dan vervolgens gevuld met beeld en tekst die ik op transparantjes heb geprint. Testjes daarvoor zijn rechts te zien, het complete playbook is te vinden binnen de presentatie.

Workshops

Ik heb naar mijn mening 2 hele interessante expertise programma’s gevolgd waarin ik ook veel nieuwe technieken geleerd heb. Zowel in de keramiek als in de houtwerkplaats heb ik van de werkplaatsmeesters veel mogen leren. Dit waren voor mij daarom ook erg waardevolle donderdagen, ook het resultaat mocht er zijn. Ik ben erg tevreden over het werk dat hier uitgekomen is, wat mij betreft geslaagden expertise programma’s.

The bicycle chair

Ook heb ik deze periode doorgewerkt aan mijn zogenoemde ‘Bicycle chair’ een fiets gemaakt uit onderdelen van fietsen die anders naar de stort zouden gaan. Deze manier van recyclen leek me interessant om een keer te proberen, hier ben ik vorige periode ook mee begonnen.

Dit liep destijds helaas dood door tijdsgebrek, dat was iets wat we deze periode gelukkig genoeg hadden. Nu hij eenmaal gelast en gespoten is, kun je er ook op zitten. Het is nu een waardig meubel gemaakt uit oude fietsonderdelen. Een project waarvan ik vooraf niet gezegd had dat ik dat zou kunnen.

Spuit proces

De eind presentatie.